Zomer, tijd voor herstel en goede voornemens

strand Javea ArenalEen Werkpsycholoog is ook maar een mens, dus heb ik ook geregeld behoefte aan hersteltijd. En omdat ik graag het goede voorbeeld geef, maak ik jullie in deze korte blog deelgenoot van wat ik komende tijd onderneem om op te laden.

In de eerste week van de vakantie had ik al vrij veel tijd voor mezelf, het gezin ging al een ruime week naar Spanje. Dat geeft een hoop rust in huis en voor mij een perfecte kans om tijd te nemen voor reflectie. Ik bedenk me dan waar ik dankbaar voor ben, wat ik nog beter of anders moet regelen en hoe ik de komende tijd ingevuld wil hebben. Zowel uit de boeken als uit de praktijk weet ik dat goede voornemens vooral slagen als je zowel het grotere doel goed voor ogen hebt als de kleine stapjes die je in de dagelijkse praktijk kunt zetten om dat doel te bereiken.

Mijn twee grotere doelen zijn om nog meer tijd vrij te maken voor verbinding en voor fysiek herstel. Dat vereist dat ik vaker afsluit voor alle verleidingen van werk. Er stond al een vakantie met het gezin, die start volgende week. Verder kijken we in de zomervakantie met het gezin vooruit naar wat we het komende (school)jaar samen willen gaan doen. Tenslotte plan ik extra tijd voor mezelf. Dat zijn wat vrije dagen, maar vooral twee maal een week waarin ik helemaal niks moet en alle ruimte heb om bij te komen. Zo’n planning stelt me gerust en geeft vertrouwen dat we weer een heel mooi jaar tegemoet gaan.

Over de schrijver van dit blog
Wouter Vrooland is Registerpsycholoog Arbeid & Gezondheid, initiatiefnemer van Werkpsycholoog Nederland. Heeft u een vraag over dit blog of wilt u hierover in gesprek gaan? Wij kijken uit naar uw reactie.

 

 

Over Werkpsycholoog Nederland
De missie van Werkpsycholoog is om werken prettig en waardevol te maken iedereen die dat wil. Dat doen we door kennis te delen en door mensen in persoonlijke gesprekken en trainingen inzichten te geven over zichzelf en hun situatie en door te helpen drempels te overwinnen.
Of je nou werkstress hebt, andere psychische klachten of dat je wilt leren effectiever om te gaan met uitdagingen op je werk: je kunt bij ons terecht voor deskundige, praktische en resultaatgerichte hulp voor een fijnere manier van werken en leven.

Dit artikel delen:

Lees meer: