Snelle intake en advies,
de aanpak van Werkpsycholoog

Snelle intake en advies,
de aanpak van Werkpsycholoog

Bedrijfspsycholoog zonder wachtlijst

Wilt u niet wachten tot uw werknemer met psychische klachten vanzelf weer herstelt?

Uw werknemer gaat misschien wel naar een psycholoog, maar daar merkt u op het werk nauwelijks iets van. En concrete adviezen voor herstel en werkhervatting krijgt u al helemaal niet. Dat kan ook niet, want een reguliere psycholoog heeft geen verstand van re-integratie, competentiegerichte begeleiding, werkaanpassing en coaching-on-the-job. Ondertussen komt er van werken weinig terecht en zit u als werkgever met de lasten.

Bedrijfspsycholoog gericht op werkhervatting en herstel

Werkpsycholoog heeft de werkhervatting en herstel van functioneren als doelstelling

Het probleem van behandeling door een reguliere psycholoog is dat die psycholoog niet de werkhervatting en herstel van functioneren als doelstelling heeft.

De reguliere psycholoog behandelt alleen de klachten en kijkt niet naar de werkomgeving. Het herstel op het werk, re-integratie, duurt daardoor veel langer. Op verzoeken om informatie van de bedrijfsarts wordt vaak zeer traag en terughoudend gereageerd en advies voor werkgever is er al helemaal niet bij. Logisch ook, want die psycholoog krijgt daar geen vergoeding voor van de zorgverzekeraar. Dat kan gelukkig veel beter!

Herstel en werkhervatting bij psychische klachten kan veel sneller

Werkpsycholoog biedt werkgerichte adviezen voor werknemers die uitgevallen zijn en/of minder functioneren.

Wij onderzoeken met de intake wat precies de beperkingen zijn en komen vervolgens met concrete adviezen voor herstel van functioneren.

Werkpsycholoog zorgt wel voor snel resultaat:

Intake wordt gepland binnen 2 weken na aanmelding

Uw werknemer krijgt advies voor herstel en is daardoor sneller terug op de werkvloer

U krijgt advies waarmee u de werknemer op de werkvloer kunt helpen en hoe u de terugkeer kunt versnellen

De kosten van snelle re-integratie blijven beperkt

Psycholoog zonder wachtlijst voor werknemers

Wat gebeurt er na de intake?

Werkpsycholoog biedt na de intake niet alleen adviezen aan, maar ook een voorstel/offerte om de problemen voor u en uw werknemer te gaan verhelpen.

Onze voorstellen betreffen kortdurende behandelingen, gericht op werkhervatting en herstel van functioneren. Ook wordt er geregeld geadviseerd om onder begeleiding van Werkpsycholoog samen in gesprek te gaan (dat noemen we een driegesprek) over hoe de re-integratie en het duurzaam herstel het beste vorm kunnen krijgen. U kunt hier lezen hoe zo’n hersteltraject er uit ziet.

De tarieven voor intake en behandeling vindt u op onze prijslijst.