Stress op het werk? Dreigt een burn-out of voel je paniek?

Stress op het werk? Dreigt een burn-out of voel je paniek?

Bedrijfspsycholoog voor werknemer

In het leven kan er soms heel veel op je af komen. Denk aan ziekte van jezelf of jouw familie, druk door mantelzorg, financiële problemen of problemen met relaties. En natuurlijk problemen op werk, door werkdruk, een moeilijke samenwerking of door werkomstandigheden die niet goed bij je passen.

Een goed gesprek helpt

In zulke gevallen kan het heel fijn zijn om advies te ontvangen over wat je kunt doen om de situatie beter beheersbaar te maken. De meeste mensen knappen snel weer op als ze meer grip op hun situatie ervaren of beter met de gevoelens om kunnen gaan. Er zijn verschillende manieren om je beter te gaan voelen, vaak door anders te gaan denken. Zelfs als er weinig aan de situatie is te veranderen, kan praten over de situatie en jouw gevoelens veel lucht geven en de moed om door te gaan.

Helaas zijn er tegenwoordig vrijwel overal wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg, soms zelfs maandenlang. En de praktijkondersteuner van de huisarts is niet altijd de beste gesprekspartner als het gaat om complexe situaties. Dat is extra vervelend, omdat psychische klachten niet snel vanzelf over gaan, soms zelfs erger worden als je er niks aan kunt doen.

Bij Werkpsycholoog geen wachtlijst

Bij Werkpsycholoog kun je op vrijwel alle locaties al binnen 2 weken terecht voor een intake. De behandeling start vrijwel direct daarna. Gesprekken kunnen overigens ook online plaats vinden als je dat wilt.

Veel voorkomende behandelingen

Uiteraard kun je bij ons terecht voor problemen die spelen op werk of voortkomen uit werk. Maar ook voor zaken die spelen in privé, kun je vaak heel goed bij ons terecht.

Onze Werkpsychologen bieden kortdurende behandelingen voor veelvoorkomende psychisch klachten, zoals stressklachten, overspannenheid en burn-out, slaapproblemen, rouwverwerking, somberheid en angsten. Trauma’s behandelen wij vaak met EMDR, dat kan op een beperkt aantal locaties.

Voor specialistische behandelingen (bij psychiatrische klachten, langdurige angststoornissen, ernstige depressies, verslaving) is Werkpsycholoog niet de meest geschikte behandelaar.

Goede referenties

Referenties van onze psychologen tref je bijvoorbeeld aan op Zorgkaart Nederland. Je kunt daar zoeken op onze bedrijfsnaam en op naam van de psycholoog.

Psycholoog bedrijfsartsen voor werknemers

Wat gebeurt er in de gesprekken?

In het intakegesprek verken je samen met jouw Werkpsycholoog wat het probleem precies is en wat er aan gedaan kan worden. Je gaat praten over wat je denkt en wat je dwars zit. En hoe dat anders kan. Door anders tegen dingen aan te kijken, kun je je namelijk anders voelen en ander gedrag laten zien. Oplossingen komen dan dichterbij.

We gaan daarbij niet onnodig spitten in het verleden, maar bedenken vaak vooral praktische oplossingen, waardoor je je snel weer beter voelt.

Jouw klachten samen aanpakken?

Maak een nieuwe start en voel je snel beter! Al na het eerste gesprek volgt vaak de opluchting en het perspectief naar een nieuwe toekomst!

Eerst nog je werkgever overtuigen?

De kosten van de behandelingen van Werkpsycholoog worden gedragen door je werkgever, we werken niet voor zorgverzekeraars. Je hebt dus ook geen eigen bijdrage.

De meeste werkgevers hebben die investering er graag voor over, omdat jouw inzet op de werkvloer belangrijk voor ze is. Een psycholoog zonder wachtlijst heeft dus veel voordelen.

Sommige werkgevers kennen deze mogelijkheid nog niet; daarom hebben we een flyer gemaakt waarin we de voordelen voor werkgever en werknemer op een rij hebben gezet. Je kunt die hier downloaden om het gesprek met je werkgever over de investering gemakkelijker te maken.

Klaar om aan te melden?