Kennismaken?

Bent u werkgever, HR-adviseur, bedrijfsarts of case manager?

Werkpsycholoog helpt werknemers 2 maanden eerder terug te keren op de werkvloer. Zonder wachtlijst, zonder gedoe.

Als u precies wilt weten hoe we kunnen helpen om medewerkers weer fijn en effectief te laten werken en leven, laat dan hieronder uw gegevens achter voor een kennismakingsafspraak.

Wouter Vrooland (registerpsycholoog arbeid en gezondheid), directeur Werkpsycholoog Nederland neemt dan contact met u op.

Wat klanten zeggen

Silverein is een grote organisatie in de ouderenzorg met ruim 2200 medewerkers. We werken al ruim 5 jaar samen met Werkpsycholoog. Dat doen we zowel voor medewerkers die in het verzuim zitten als medewerkers bij wie dit nog niet het geval is.

Onze ervaring is dat medewerkers die in het verzuim zitten, snel terugkeren naar de werkvloer. Het komt ook regelmatig voor dat de inzet van Werkpsycholoog preventief werkt, waardoor de medewerker helemaal niet in het verzuim komt.

We waarderen de snelheid waarmee Werkpsycholoog met ons als werkgever schakelt. Er is frequent overleg met elkaar. Zo zijn wij als werkgever snel op de hoogte en kunnen we in actie komen indien nodig.

Astrid en Colinda
Inzetbaarheidscoaches bij Silverein

Vanuit Bedrijf Plus werken wij geregeld samen met Werkpsycholoog Nederland. Voordeel is dat er snel een intake is en werknemer adequaat wordt geholpen.

Snelheid is enorm belangrijk bij klachten, zodat werknemer niet verder uitvalt. Vrijwel altijd levert dit een duurzame terugkeer naar de werkvloer op.

Een bijkomend voordeel voor de werkgever is dat deze veelal de investering dubbel en dwars terug verdient.

Angelo Wiegmans
Directeur Bedrijf Plus

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Werkpsycholoog is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

Veelgestelde vragen

Waarom hebben jullie geen wachtlijst?

Werkpsycholoog heeft een zeer effectief intakeproces en een werkwijze waarbij psychologen vooral veel tijd met behandeling en advies bezig kunnen zijn. Administratie is tot een minimum beperkt. Dat maakt dat psychologen graag bij ons werken, zodat we altijd over genoeg capaciteit beschikken om mensen snel te helpen.

Kan ik ook medewerkers aanmelden die niet ziek zijn?

Jazeker, we helpen ook graag mensen die niet ziek zijn maar preventief over zaken willen spreken en advies willen ontvangen. Bijvoorbeeld om de balans te leren bewaken of om preventief andere mentale uitdagingen op te lossen.

Met wat voor klachten kunnen mensen bij jullie terecht?

Werkpsycholoog biedt preventieve (stress)coaching en curatieve psychologische herstelbegeleiding voor mensen die werken.
Medewerkers kunnen bij ons terecht met de volgende klachten: overspannenheid, burn-out en andere stressklachten, oververmoeidheid zonder medische reden, rouwverwerking, paniekaanvallen, depressie, angsten, slaapproblemen, samenwerkingsproblemen op werk, problemen met assertiviteit. Ook leren omgaan met ziekte en gebrek, verlies en tegenslag past goed in onze trajecten.

Hoe lang duren de trajecten?

De lengte van behandeling duurt gemiddeld 4 maanden. Wanneer herstel om andere dan psychische redenen (medisch of stressoren die aanhouden) niet snel vordert, kunnen we er voor kiezen om de begeleiding langer (bijvoorbeeld maandelijks) te laten doorlopen.

Welke behandelmethoden gebruiken jullie?

De Werkpsychologen gebruiken evidence-based behandelmethode, vooral cognitieve gedragstherapie (RET), Acceptance en Commitment Therapy (ACT) en Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR). Daarnaast helpt goede uitleg over hoe het brein werkt (psycho-educatie) vaak heel goed om klachten te verminderen en te voorkomen. 

Welke diagnoses geven jullie?

Uiteraard zoeken we in de intake goed uit wat er aan de hand is en wat de beste behandeling is. Diagnoses geven we echter vrijwel nooit, omdat dat bij milde psychische klachten nauwelijks meerwaarde heeft. We starten liever direct met de behandeling van de onderliggende problemen, om kostbare tijd voor werkgever en werknemer te besparen. Zo voorkomen we ook dat mensen een stempel meekrijgen, of op internet de hefstigste verhalen lezen over hoe lang die klachten wel niet duren.

Waarom geen vergoeding door zorgverzekeraar?

Klachten die zijn ontstaan ten gevolge van werkgerelateerde factoren komen niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Daarnaast bieden zorgverzekeraars geen vergoeding voor advies aan werkgever en overleg met werkgever. Tenslotte vereisen zorgverzekeraars een diagnose, terwijl diagnose stelling regelmatig meer kwaad dan goed doet voor mensen met milde psychische klachten.

Hebben jullie een werkgeversmodule?

Nee, onze intakes en behandelingen worden in zijn geheel vergoed door werkgevers. Dat maakt dat we veel sneller kunnen werken en veel beter kunnen inspelen op behoeften van werkgevers, werknemers en verwijzers dan bij werkprocessen die zorgverzekeraars opleggen. De investering verdient zichzelf terug door tijdbesparing en een sneller herstel.

Hoeveel behandelaars hebben jullie? Waar zitten die?

We werken momenteel met 30 aangesloten psychologen, verspreid over vrijwel heel Nederland. Een overzicht treft u hier.  

Kennismaken

Wat is uw rol?(Vereist)

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.