Groepstraining Assertiviteit vergroten (CRKBO erkend)

Veel gestelde vragen aan de WerkpsycholoogWordt er veel van je verwacht op het werk? Vindt je het lastig om aan alle verwachtingen te voldoen en zou je liever zelf je keuzes maken over wat haalbaar is en verstandig om te doen?
Met de training Assertiviteit vergroten leer je in één dag hoe je de verwachtingen adequaat kunt managen, op een vriendelijke en effectieve manier en hoe je jezelf veel werk kunt besparen.

Door assertief op te treden behoud je balans

Deze training hebben wij gemaakt voor professionals die op het werk moeite hebben om de balans te bewaken tussen de belangen van klanten en collega’s en hun eigen belangen. Voor mensen die eigenlijk veel te hard werken en daar te weinig voor terug krijgen. En voor mensen die om wat voor reden dan ook nog niet op een soepele manier hun grenzen kunnen aangeven. Deze training vindt plaats in een groep, maar is zeer persoonlijk van aard. Onze psycholoog/trainers zorgen ervoor dat de leerdoelen goed passen bij de persoonlijkheid van elke deelnemer.

Je leert in deze training omgaan met veeleisende en andere lastige persoonlijkheden en om effectief in te spelen op verschillende manieren van communicatie. Met als doel jouw belangen effectief te bewaken.

Voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist, maar enkele jaren werkervaring is wel gewenst.

Ter voorbereiding vragen wij de deelnemers een persoonlijkheidsprofiel in te vullen. Verder  is er geen voorbereiding vereist, de studiebelasting beperkt zich tot de dag van de training.

Resultaat van de training

 • Je herkent situaties waarin je onder druk komt te staan
 • Je kent de regels van feedback en kan die inzetten in de communicatie en samenwerking met anderen
 • Je kunt in contact met klanten en collega’s beter voor jezelf opkomen, zonder dat je op weerstand stuit
 • Je komt in de praktijk meer toe aan wat jij belangrijk vindt
 • Jouw werk wordt leuker en geeft meer voldoening.

Programma

Vooraf vul je een persoonlijkheidsvragenlijst in, waarmee we een beeld krijgen van hoe assertiviteit voor jou werkt. Op basis daarvan kunnen we jou die dag advies op maat geven. Je krijgt op verschillende momenten in de training handvatten aangereikt om keuzes te gaan maken die jouw samenwerking met anderen beter en relaxter doen verlopen.

In de eendaagse training bestaat het programma uit diverse korte blokken met theorie over assertiviteit, over verschillende stijlen van communiceren, over effectief werken en over effectief samenwerken.

Daarnaast zijn er vele oefeningen, waarin je zelf bepaalt wat je als doel kiest voor die oefening. Je kunt het dus zo moeilijk maken als je zelf wilt, zodat iedereen op zijn eigen niveau kan oefenen. Zo houden we het veilig en effectief voor iedereen. Voorbeelden van oefeningen:

 • Feedback ontvangen en beantwoorden
 • Feedback geven
 • Een opdracht of verzoek weigeren
 • Een klant of collega aanspreken op zijn gedrag
 • Een kritische vraag stellen
 • Een grens stellen
 • Je zelf onder de aandacht brengen

Data, locatie en kosten

Deze training geven wij op verzoek van organisaties op een locatie naar keuze, het hele jaar door en door het hele land.

De training kan starten bij een minimum van 5 deelnemers, tot een maximum van 9. Het bedrag van de investering is te vinden op onze prijslijst. Er is geen BTW verschuldigd, omdat wij over het CRKBO keurmerk beschikken.

Heb je vragen over deze training? Stel ze hier gerust!

Inschrijf formulier

  Dit formulier betreft de aanmelding van een groep (in-company training). Wij nemen contact op om de datum en locatie te bespreken.

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van Werkpsycholoog zoals vermeld op deze website.