vacature werkpsycholoog

Vacature: Plekje vrij in jouw wachtkamer?

Werkpsycholoog Nederland zoekt vanwege groei van onze klantenkring naar zelfstandige (zzp/freelance/zelfstandig gevestigde) collega’s met eigen praktijkruimte om werkgevers te ondersteunen bij het vergroten van de mentale fitheid van hun medewerkers.

We zoeken nog psychologen in verschillende steden, waaronder Den Helder, Den Bosch, Meppel, Heerenveen, Assen, Winterswijk, Goes en Roosendaal.  

Voor een opdrachtgever in Zeeland zoeken we ook een junior psycholoog, met arbeids- en organisatie psychologie of klinische- en gezondheidspsychologie als achtergrond. Dit is zowel als zzp-er als in een klein parttime dienstverband mogelijk. 

De werkzaamheden

Als psycholoog werkzaam voor Werkpsycholoog voer je intakes uit, maak je korte verslagen met advies en begeleid je vervolgens de werknemers bij hun herstel. Doorgaans betreft het milde tot matige (stressgerelateerde) psychische klachten. Bij sommige opdrachtgevers wordt er ook preventief gewerkt, dus aan versterken van de autonomie en zelfredbaarheid van mensen of aan het vergroten van mentale fitheid in het algemeen.  

Die therapeutische begeleiding is gericht op herstel van functioneren van de medewerker en is dus vaak gericht op het verbeteren van de energiebalans, vergroten van de mentale weerbaarheid, aanleren van nieuwe copingstijlen. Veelal werken we inzichtgevend en oplossingsgericht, bijvoorbeeld via cognitieve gedragstherapie (RET en ACT), een enkele keer moeten we EMDR inzetten, daar hebben we onze specialisten voor. Waar nodig betrek je werkgever en bedrijfsarts bij de behandeling. In beginsel betreft het enkele cliënten per maand, dus als aanvulling op je eigen werkzaamheden.

Het gevraagde profiel

Wij zoeken samenwerkingsgerichte psychologen, die er lol in hebben werkgevers en bedrijfsartsen te adviseren bij het herstel. Andere wensen zijn werkervaring op vlak van arbeid & gezondheid, ervaring met cognitieve gedragstherapie en goede adviesvaardigheid. Tenslotte is het belangrijk dat je de aangeboden intakes en begeleiding zonder wachttijd kunt oppakken. Als je kunt beschikken over een eigen spreekkamer is dat een grote pré.

Heb je interesse in onze opdrachten en wil je meer weten over onze werkwijze? Mail dan je CV naar office@werkpsycholoog.nl. Voor informatie kun je bellen met Wouter Vrooland, op 06-52328409.