werkstress

Begeleiding bij werkstress voorkomt uitval

Stress is de reactie die in het lichaam optreedt wanneer we aan hogere eisen moeten gaan voldoen dan gewoonlijk. Deze spanning leidt ons naar grotere dan gemiddelde prestaties, maar kan ons tegelijkertijd uitputten als de spanning lang aanwezig blijft. Het kan leiden tot zogenaamde overspannenheid. Op het werk herkennen we overmatige spanning vaak aan symptomen als prikkelbaarheid, moeite met concentratie, vergeetachtigheid, vermoeidheid en spanning- en contactvermijdend gedrag. De invloed van dergelijke klachten op het functioneren is uiteraard niet bepaald positief.

Advies voor (HR-) managers

De meeste symptomen van werkstress zijn geen teken van burn-out. Uit onze intakes en analyses met werknemers blijkt vaak dat verbetering van het functioneren op korte termijn te bereiken valt. Uitval en verergering van de klachten is goed te voorkomen wanneer u tijdig met uw medewerker en een specialist aan het werk gaat.

Voor de aanpak van psychische klachten op het werk hebben de psychologen van Werkpsycholoog Nederland een bewezen aanpak ontwikkeld. Deze is ook zeer effectief bij de behandeling klachten die gerelateerd zijn aan werkstress. 

Met deze aanpak kunnen symptomen van overmatige spanning en overspannenheid vlot en resultaatgericht worden aangepakt. Uw werknemer is dan snel weer in staat goed te functioneren.

Bekijk de "fit in 5 stappen" methode 

Werkstress Werkpsycholoog

Neem contact op voordat uw werknemer voor lange tijd uitvalt!