Loopbaanadvies en coaching

In de snel veranderende en reorganiserende wereld is het voor professionals een flinke uitdaging om steeds het werk te blijven doen dat past bij eigen kwaliteiten en drijfveren. Zo kan het gebeuren dat mensen minder goed op hun plek komen te zitten, minder effectief worden in de werksituatie of minder prettig kunnen werken dan ze willen. Dan is het hoog tijd om uit te zoeken wat meest passende werkplek is! Of hoe het huidige werk beter aangepakt kan worden natuurlijk. Loopbaanadvies en Coaching is dan een goede stap!

Advies voor (HR-)managers

Werknemers die op de juiste plek zitten zijn aanzienlijk effectiever dan werknemers die niet over de juiste competenties of motivatie beschikken. Met loopbaanadvies en coaching kunnen werknemers tot nieuwe inzichten komen. Testen en eventueel verplaatsen van werknemers is dan een uitstekend en positief middel om werkplezier te vergroten en problemen in de toekomst te voorkomen.

Om zicht op de toekomst te krijgen is inzicht nodig

  • Welk werk past bij mij?
  • Wat zijn mijn drijfveren, kwaliteiten en valkuilen?
  • Hoe kan ik mij het beste ontwikkelen?
  • Hoe vind ik ander werk?
  • Hoe bereik ik mijn doelen in het werk?
  • Hoe kan ik beter samen werken?
  • Hoe krijg ik plezier terug in mijn werk?
  • Hoe krijg ik een betere balans tussen werk en prive?
  • Hoe kan ik beter omgaan met werkstress?
  • Hoe vind ik ander werk?

loopbaanbegeleiding

Wat kost loopbaanadvies en coaching?

De kennismaking is gratis en vrijblijvend. In het eerste gesprek bepalen we samen wat u wilt en wat u nodig heeft. Het loopbaanadvies wordt gestart met een test of assessment. De kosten variëren van € 295,- tot € 1.750,- exclusief BTW. Daarna bedraagt een coachinggesprek van anderhalf uur € 225,- exclusief BTW. Voor particulieren maken wij altijd een voordelig aanbod op maat.

Werkwijze

In de kennismaking op ons kantoor bespreken we met de deelnemer hoe de huidige situatie er uit ziet en wat de doelstelling van de loopbaanbegeleiding moet worden. Na dat gesprek doet Werkpsycholoog direct een vrijblijvend voorstel voor het vervolg. Vaak is dat een start met persoonlijkheidstests of een assessment om te bepalen wat de aanwezige drijfveren en competenties zijn. Zo wordt snel duidelijk wat de huidige stand van zaken is en kan een advies worden opgesteld voor de toekomst.

Desgewenst kan daarna in persoonlijke gesprekken worden besproken hoe kan worden toegewerkt naar de gewenste doelstellingen. Dat zijn hele persoonlijke gesprekken, vaak inzichtgevend en altijd bijzonder motiverend  van aard. De deelnemer krijgt een spiegel voorgehouden wat betreft de valkuilen, wordt geconfronteerd met blinde vlekken en krijgt erkenning voor de aanwezige kwaliteiten. Allemaal met als doel de gewenste resultaten te bereiken.

Wat levert het op?

Deelnemers verkrijgen een breder en dieper zelfinzicht. Vaak zijn dat inzichten over praktische zaken zoals welk werk bij hen past. En soms inzichten over emotionele zaken, zoals hoe zij zich beter kunnen wapenen tegen de uitdagingen in het werk. Daarmee kunnen zij zich bewuster en doelgerichter door het werk (en leven) bewegen. Zij voelen zich krachtiger, durven veranderingen aan te gaan en kunnen met meer focus en plezier aan het werk gaan.

E-assessments en andere psychologische tests

E-assessments en psychologische tests geven inzicht in de competenties, persoonlijkheid en drijfveren van mensen. Wij verkopen zelf geen e-assessments maar verwijzen hiervoor graag door naar United Psychologists. U krijgt hier dienstverlening van de hoogste kwaliteit, zoals u dat ook van Werkpsycholoog gewend bent.