Een bedrijfspsycholoog als sparringpartner, dat bespaart veel zorgen!

Verzuim voorkomen


Als manager weet u ongetwijfeld dat stress een slechte invloed heeft op de productiviteit van uw medewerkers en daarmee dus ook op het bedrijfsresultaat. Ook weet u dat werkstress een belangrijke oorzaak is van ziekteverzuim.
Samengevat een dure aangelegenheid.

Het adequaat aanpakken of voorkomen van stress is daarom veel waard! Toch doen de meeste managers erg weinig ter preventie van werkstress omdat ze niet weten hoe. Daarom helpen wij u op weg.

Psychologen werden vroeger ingeschakeld om mensen op te lappen die kampten met ernstige psychische klachten. Dit ten gevolge van traumatische gebeurtenissen, psychiatrische problemen of een verkeerde opvoeding. Sindsdien is er veel veranderd. Psychologen leveren een bijdrage aan de mentale toestand van mensen in uiteenlopende situaties, van topsport tot bedrijfsleven. Eigenlijk iedereen die graag beter in zijn vel wil zitten kan zonder schaamte een beroep doen op een psycholoog.
De psychologen van Werkpsycholoog begeleiden werknemers bij herstel, maar fungeren ook als sparringpartner voor het management. Anders dan u misschien van arbodienstverleners of psychologen gewend bent, kunnen wij concreet en duidelijk advies geven over situaties die spelen op de werkvloer. Adviezen gaan niet altijd over uw individuele werknemer, maar zijn veelal direct verbonden aan de situatie op de werkvloer, uw bedrijfsdoelstellingen en de veranderlijke situaties binnen uw branche. U kunt daarom van ons verwachten dat wij ons verdiepen in uw bedrijf en uw branche.

En mocht u als manager desondanks toch nog stress binnen uw functie ervaren, dan heeft u altijd uw vertrouwde adviseur bij de hand om te praten over de aanpak van stressvolle zaken en periodes.

Dit artikel delen:

Lees meer: