Award ‘Beste Blog over Stress en Burn-out’

Award beste blog omgaan met stress en burn-outEen Award voor Werkpsycholoog!

Het laatste wat we wilden bereiken is een Award voor het schrijven over Stress en Burn-outs. Liever winnen we een Award voor mensen leren voorkomen door (werk)stress overspannen te raken of zelfs in een langdurige burn-out te geraken. Maar natuurlijk zijn wij blij met de Award Beste Blog over Stress en Burn-out. Met het feit dat we worden opgemerkt. Dank aan Stresshelp.nl voor het aandacht geven aan dit belangrijke onderwerp. En dank dat Werkpsycholoog deze Award mocht ontvangen! Voor ons reden om nogmaals aandacht aan dit precaire onderwerp te geven.

Hoe herken ik een Burn-out

Ons doel is en blijft mensen, de medewerkers van werkgevers die zich om hun personeel bekommeren, helpen zich weer mentaal fit en sterk te voelen. Mensen die jaren achter elkaar hard gewerkt hebben, weinig tijd vrij maakten voor sociale bezigheden en contacten in hun privétijd, kunnen te maken krijgen met een burn-out. Vooral gedreven mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel zijn vatbaar om met een burn-out thuis te komen zitten. Deze chronische toestand uit zich vooral door psychische klachten, maar ook lichamelijk voelt men zich lamgeslagen. Moe, emotioneel uit balans en nergens meer zin in hebben zijn herkenbare kenmerken.

Grijp die Burn-out bij de lurven!

Het aanpakken van een burn-out is makkelijker gezegd dan gedaan. Als de persoon in kwestie toegeeft aan het feit dat er wat mis is, kan een herstelplan worden opgesteld. In het kort komt het erop neer dat psychisch en lichamelijk herstel hand in hand gaan. Meer bewegen, meer ontspannen, meer creatieve dingen doen. Andere patronen in het dagelijks leven doorvoeren. Vaak volgt dan de mogelijkheid de client inzicht te verschaffen. Waarom ging het mis, wat moet hij anders doen. Door gesprekken te voeren met een bedrijfspsycholoog worden verbanden tussen actie en reactie gevonden. En dan volgt de periode om de nieuwe inzichten daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Onder begeleiding wordt de client geholpen met het opbouwen van alternatief gedrag op de werkvloer én in het dagelijks leven.

Behoefte aan een intakegesprek?

Kenmerkend voor de behandeling van burn-out bij de Werkpsycholoog

  • Geen wachttijden, cliënt kan direct beginnen.
  • Begripvolle en tegelijkertijd stimulerende aanpak, op wetenschappelijke basis.
  • Resultaatgerichte (ook wel ‘tijdcontingente’) werkwijze.
  • Aandacht voor de situatie op de werkvloer en goed en regelmatig overleg met de werkgever.
  • De werkgever kan vaak meer bijdragen dan in eerste instantie lijkt. Dit helpt het proces te versnellen en terugval te voorkomen.

Vraag hier een intakegesprek aan!

Dit artikel delen:

Lees meer: